LIFE Talk

在理財、保障及未來規劃上增值自己,為您和您的摰愛實踐承諾。接受LIFE之道場挑戰更有機會贏得豐富獎品。

防疫貼士懶人包

陳詠彤博士為您解說防疫5招,由挑選口罩、洗手,到接觸過懷疑病人的處理方法,幫助大家遠離病毒。

了解更多

新型冠狀病毒 3分鐘速讀

由醫療事務總監Dr. Wing Chan 講解新型冠狀病毒的傳播途徑、預防方法、如何分辨它與其他病毒等資訊。

了解更多

新型冠狀病毒肺炎 全民自我守護

新型冠狀病毒肺炎,您份保險保唔保?  在不明朗環境下,瞭解自己的保障所需,保障自己與摯愛至為重要。

了解更多

患病時候先知有醫療計劃好?

唔好等病喇,買保單之前記得睇清楚醫療費用賠償方法。仲要睇吓有冇其他增值服務幫到您,就算有病都冇咁閉翳。

了解更多

點買醫療保險計劃最精明 ?

有醫療網絡嘅計劃,通常有齊醫院、醫生畀您揀,出院仲有啲可以唔駛俾錢。識得揀,先至係老闆。

了解更多

轉移財富及保障予摯愛

宜家有啲保險計劃,除左可以幫您財富增值之餘,仲有額外危疾保障。您仲可以透過更改保單權益及受保人,轉移您嘅保障同儲蓄畀您嘅摰愛。

了解更多

醫病唔難,搵個好醫生先係難?

面對危疾,最緊要搵個好醫生。保險計劃附設醫療關顧服務,為您提供更廣的頂尖專科醫生及醫院網絡,讓您得到最有效嘅治療。

了解更多

贊助乳腺普查計劃  承諾「乳」你共行

乳癌會遺傳給下一代嗎?定期的檢查及早發現病症,有助增加治癒率

了解更多

嶄新健康儲蓄兼備方案 讓您與哈佛專家接軌

最近有份全新嘅保險計劃,有額外危疾保障及長遠嘅財富增長。萬一有事,都有一筆錢畀您應付醫療費用,當中嘅增值服務仲包括與美國哈佛水平嘅醫療團隊接洽。

了解更多
There are 13 items on 2 pages.